scorpius13

Bun venit !!!

Sper...sa ai...o zi...extraordinar de mirobolanta...splendid de reusita si interesant de productiva !!!

luni, 16 august 2010

Filozofie...?

V-ati gandit vreodata ce este Filozofia ?

Poate ca nu , sau poate va ganditi acum sau poate ca filozofati in fiecare zi fara sa stiti , ce stiu eu este ca cel putin o persoana din cele peste 6 miliarde ale acestei planete si-au pus aceasta intrebare si a incercat chiar si un raspuns , sau poate mai multe … ca sa fiu sincer nu cunosteam o definitie exacta a filozofiei , la intrebarea : ce este filozofia ? … as fi raspuns : “dragostea de cunoastere” … dar citind aceste explicatii pe care le-am gasit in DEX si pe care le puteti vedea si voi mai jos , ve-ti concluziona ca filozofia este mult mai complexa dar in acelasi timp poate fi comprimata si in aceste 3 cuvinte …

FILOZOFÍE 1. Știință constituită dintr-un ansamblu închegat de noțiuni și idei, care interpretează și reflectă realitatea sub aspectele ei cele mai generale; concepție generală despre lume și viață. 2. Totalitatea concepțiilor și a principiilor metodologice care stau la baza unei discipline sau a unei științe. 3. (Rar) Atitudine (înțeleaptă) față de întâmplările vieții; mod specific de a privi problemele vieții. 4. (Fam.) Lucru greu de făcut, problemă greu de rezolvat.

FILOZOFÍE ~i f. 1) Concepție generală despre lume și viață, proprie unui gânditor sau unui grup de gânditori. 2) Știință care se ocupă cu studierea legilor și principiilor generale ale existenței și dezvoltării naturii, societății și gândirii. 3) Bază metodologică pe care se sprijină o știință; ansamblu de principii metodologice. ~a limbii. 4) Atitudine specifică; comportament personal. 5) Problemă greu de rezolvat; lucru greu de făcut. 6) iron. Vorbire încurcată și abstractă.

FILOZOFÍE s. f. 1. concepție generală despre lume și viață, formă a conștiinței sociale, constituind un sistem coerent de noțiuni și idei care reflectă realitatea sub aspectele ei cele mai generale. ♦ ~ lingvistică = teorie neopozitivistă care reduce obiectul filozofiei la termenii limbajului. 2. totalitatea principiilor metodologice care stau la baza unui anumit domeniu al științei. ♦ ă culturii = disciplină teoretică relativ autonomă, care se preocupă de definirea genetică, structurală și funcțională a fenomenului culturii. 3. comportare, fel de a reacționa al cuiva în fața unor lovituri, nenorociri etc.; fel de a privi lumea și viața; înțelepciune, stoicism. 4. (fam.) problemă greu de rezolvat. 5. sistem filozofic aparținând unei persoane, școli sau epoci.

FILOZOFÍE s.f. 1. Formă a conștiinței sociale, constituind un sistem coerent de noțiuni și idei care reflectă realitatea sub aspectele ei cele mai generale; concepție generală despre lume și viață. ◊ Filozofie lingvistică = teorie neopozitivistă care reduce obiectul filozofiei la termenii limbajului. 2. Totalitatea principiilor metodologice care stau la baza unui anumit domeniu al științei. ◊ Filozofia culturii = disciplină teoretică care se preocupă de definirea genetică, structurală și funcțională a fenomenului culturii. 3. Comportare, fel de a reacționa al cuiva în fața unor lovituri, a unor nenorociri etc.; fel al cuiva de a privi lumea și viața. 4. (Fam.) Problemă greu de rezolvat.

FILOZOFÍE - înțelepciune.

“Filozofi” suntem inca de mici , inca de la prima intrebare … ne continuam drumul acesta al “filozofiei” prin scolile pe care le absolvim , pe cararile cunoasterii si cel mai important prin raspunsurile pe care reusim sa n-i le dam singuri la propriile noastre intrebari si framantari.

Nu stiu daca ve-ti gasi raspuns la toate intrebarile voastre aici , probabil ca nu , sper doar ca ve-ti gasi macar un raspuns la vreuna din intrebarile voastre citind ceea ce scriu , de un singur lucru sunt convins insa , de faptul ca filozofia si filozofii vor exista atata timp cat oamenii vor pune intrebari si vor incerca raspunsuri , asa ca daca aveti intrebari nu ezitati sa le adresati aici pe “SCORPIUS 13” pentru ca oricand va exista cineva care sa incerce un raspuns la intrebarea ta , poate eu , poate tu sau poate cei care au deja raspunsul…

2 comentarii:

  1. cautam pe wikipedia ce este filozofia daca vraoiam :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga "Anonimule" asa cum am spus si in articolul pe care mi l-ai comentat am sa raspund tuturor sugestiilor si intrebarilor , ai dreptate , puteai cauta pe wikipedia dar nu ai facut-o ... si in plus , dar asta doar pentru cunostintele tale generale Wikipedia este o enciclopedie creata de utilizatori ai internetului...asa ca pe viitor cand vrei sa sti ce inseamna un cuvant sau vrei sa sti cu ce se "mananca" un domeniu sau o disciplina cauta in DEX (Dictionarul Explicativ al Limbii Romane), informatiile sunt mult mai exacte decat oriunde.
    App: Multumesc pentru comentariu , astept si voi citi cu mare interes toate sugestiile si intrebarile.

    RăspundețiȘtergere